Една история за вдъхновение… с възглавнички

281
Разгл.

Декоративните възглавнички – “подправките” на интериора

Повечето елементи от украсата на дома могат съвсем отговорно да се поставят само в графата “приятни за гледане”. Някои дори с насмешка  и едва ли не с извинение към гостите си снизходително определяме разни като “спомени-прахосъбирачки”!

Но само част от декорите в жилището могат да се похвалят, че не само са красиви, но и също така безкрайно удобни. И фаворитът в тази компания, заслужил си лидерската позиция, са представителите на семейство “декоративни възглавнички”!

Тези пъстри, мекички или не толкова, малки събратя на онези, големите в спалнята,  ни правят щастливи не само визуално, защото допълват комфорта на блажената почивка на дивана, стола или леглото, та дори и когато решим да се настаним по ред причини на пода.

Повечето мебели в обзавеждането изискват по-сериозни инвестиции – милите възглавнички са направо скромни. Те са ценен актив, който се появява, когато поискаме, а са “спестовни”, защото базата е една и съща, само можем да сменяне одеждите им.

 

 

Е, вярно е, че бихме могли да си купим и много, много различни възглавнички, но броят им в някои случаи може да надхвърли разумните граници и това многообразие да стане твърде неизгодно дори и откъм отреденото им за прибиране място.

Затова е много по-лесно просто да ги “преоблечем”! И то, когато си поискаме – например, в зависимост от годишните сезони или, за да са в хармония с новите пердета, новата тапицерия на дивана  или просто, за да променим  настроението на атмосферата в дома.

Всъщност, изработването на декоративни възглавници изобщо не се смята за „висш пилотаж“. Някои идеи са абсолютно елементарни, други изискват известна доза сръчност, но най-важното е действието да се извършва с желание и да имате вдъхновяващи идеи.

 

Възглавнички в ярко жълто, червено, зелено, лазурно синьо, с цветенца, панделки, дантелки, едноцветни или много, много шарени – няма значение какви, а колко – според измерението на индивидуалната представа на всеки за удобство.

Вижте вдъхновяващото дефиле на нашите възглавнички–манекенки, а после  всичко ще зависи от вашата креативност, вкус и умения. Да не забравяме – много е важен и начина, по който ще се  комбинират декоративните възглавнички с дизайна на помещенията.

Както и да се развихри вашата фантазия, едно е ясно – с помощта на незначителни инвестиции може да се получи реален декоративен ефект. И то какъв!

 

 

 

И както всяко ястие без подправки е само нещо, което става за ядене, но не твърде, така и възглавничките са “подправките” на интериорната вкуснотия, която можете да поднесете на дома и ежедневието си!