Декорация с материали от кошчето за боклук

359
Разгл.

Идейки за украса с остатъци от тапети

Вероятно сте забелязвали, че най-интересните идеи се раждат съвсем случайно. И много често това става или поради желанието  да постигнем някаква форма на оригиналност, или просто да оползотворим нещо, което за момента не ни върши работа, но не искаме с лека ръка да се оттървем от него.

А кога има най-много отпадъци в един дом? Когато се прави поредното голямо чистене, разбира се!

И при една такава акция откриваме ред нещица, които не знаем защо и по каква причина сме запазили – като половин или цяла ролка тапети, например, останали от миналогодишен ремонт на някоя от стаите.

Стоят си кротко и мирно някъде из килера, в кашон под леглото или на друго тайно място в очакване да се използват, ако да речем, някъде се откъснало парче от стената или кучето си е почесало зъбите, а и детето може да е проявило художествения си талант.

Да, в такива случаи е хубаво да има спасителен вариант за подмяна на част от тапета, но е вероятно и просто тези остатъци никога да не влязат в употреба, защото сме решили тотално да подменим концепцията на стаята – с по-нова колекция тапети или с латекс. Та какво да правим с позабравените остатъци, когато ни е жал да ги изхвърлим?!

Всъщност, могат да се направят толкова много, много неща! И то съвсем сами, без много усилия през някой свободен час през уикенда. Ще нахвърляме някои универсални идеи, но вярваме, че има още много, много възможности за проява на вашето креативно мислене.

Например, старият бюфет на вилата може да се сдобие с шарена тапицерия – отвън, отвътре, където си поискате. Искате да украсите стените с някаква картина, но без много средства – направете си пано, само ще ви трябва и някаква стара рамка.

А може и паното да се окачи директно на стената с помощта на дървени летвички горе и долу, и някакво шнурче или панделка.

Таблата на спалнята е също подходящ обект за декорация. Както и малката масичка, чийто плот е толкова издраскан или нарушен от влагата на чашите. А защо не и една цяла стена да се промени в стил пачуърк – с различни остатъчни парченца тапети може да се получи много забавен и приятен резултат.

Друга идея – домашно сътворени  щори за прозореца в кухнята например.

 

Вероятно някой скептик ще оспори практичността на такава декорация, но едва ли ще се осмели да докаже, че не е оригинална!

А и всички тези идеи могат да имат сезонен характер!  Защо, ще попита някой, а отговорът е простичък –  защото могат се сменят според желанията и сезоните. И според това какви остатъци от тапети ще спасите от кошчето за боклук!