Лилави и розови кухни за истински кралици

Приказки за пораснали момичета

У всяко момиче, дори твърде много пораснало, дреме леко позаспала романтичка! Но дори и спящата красавица от приказките се събужда в един момент, нали? Затова, колкото и всички дами да се главозамайваме от стреса на работното място, от ежедневните битови проблеми, от това как нищо у дома не върви, ако не се намеси “твърдата” женска ръка, все пак трябва да ни остане мъничко време някъде из дебрите на денонощието, може би дори в онзи 25-ти час, който никога не ни достига, за да си помечтаем – просто ей така!

Да се понесем на крилата на фантазията, че не сме родени само за домакини, а и за принцеси! Ех, мечти…

Да, тъжна равносметка, но всъщност, като така и така прекарваме твърде много време в кухнята, защо това да не бъде и нашето местенце за романтични мисли? Странно ли ви звучи – как така между тенджерите и тиганите да се мислиш за кралица на нещо друго, а не на кралството на черпака?!

Възможно е, стига да има подходящ декор, а какво по-добро решение от мистичното лилаво или момичешкаото розово оцветяване на кухнята – било то на мебелите или на стените. Мъжете определят тези цветове като типично женски, а след като царството ни е в кухнята, то нека да бъде максимално женско!

“Аз съм само цвят лилав” бе рефренът на един шлагер отпреди няколко години. Витрините на модните бутици и магазини и тази година възпроизведоха в цвят посланието на песента. Лилавото стана  невероятно актуална тенденция и при интериорния дизайн.

Наистина, не може да се отрече, че лилавият цвят привлича страхотно вниманието и ако сте се спрели на него при цветовата концепция на кухнята,  ще спечелите заслужени овации.

Психолозите казват, че лилавото се асоциира със загадъчност, творчески нагласи, бърза възприемчивост на възвишени идеи, но и променливост. Художниците го предпочитат заради яркото му присъствие.

Дизайнерите смятат, че лилавото е доста екстравагантно решение за цялостна интериорна картина, защото силно доминира като цвят, но в съчетание с бяло, сиво и черно се получават наистина атрактивни решения, а особен аристократизъм излъчва комбинацията със златисто жълто.

Изводът – кухня, решена в различни нюанси на лилавото ще подскаже недвусмислено на всички гости и приятели (а и ще напомни на цялото семейство), че главната роля в това помещение изпълнява елегантна и изискана дама! А фактът, че тя и готви, е просто приятно допълнение, защото иска да го прави!

Розовото пък е детската мечта на всички малки момичета – защо да не се възкресят тези детински нагласи и в ежедневието на техните майки?! Стига татковците да не роптаят твърде много, разбира се.

Лилава кухня

 

Нашата “романтична” колекция от идеи може да припомни на всички дами, че са наистина такива – не само в мечтите си!

Дизайнерски мебели в магазин Жилища

Споделете тази публикация

Post Comment