Дилемата на един прозорец…

1074
Разгл.
Дилемата на един прозорец…

„Да погледнат през мен или към мен?“

Представете си, какво би било, ако живеехме в свят, в който къщите и сградите нямаха прозорци?! Направо страшничко звучи, нали? Без светлина у дома, без красиви гледки навън, без пердета и щори…

О, да, украсата на прозорците – сериозна, но красива тема!

Ако прозорците можеха да разсъждават, сигурно много често щяха да влизат в роля, сходна на Шекспировия Хамлет, но тяхната дилема би била малко по-различна от неговата, а именно: “Да погледнат ли към мен или през мен”?!

Суетата е предимно човешко качество, но твърде често погледът привлича първо декорацията на прозорците, а после гледката навън.

Нормално, защото прозорците са вдъхновявали създаването на много произведения на изкуството, но и тяхната украса си е сама по себе си изкуство, защото от нея зависи в голяма степен настроението и атмосферата в помещението.

Има много идеи, които могат да се предприемат и реализират, за да изглеждат прозорците атрактивни и модерни, но не бива да се отхвърлят и по-чудноватите или на пръв поглед старомодни уж решения.

Например, изборът на тъмни дълги завеси ще пазят неприкосновеността на частния живот нощем, но през деня ще подчертават гледката навън. А композиции от завеси с различни дължини и десени са много подходящи за създаване на свежо настроение в детската стая.

Ако пък харесвате настоящата украса на прозорците в жилището си, но ви се иска нещо по-различно, може да добавите пъстри ленти за прихващането им встрани или допълнително за цвят да се вмъкне парче плат с различен десен за контраст. За тази цел чудесна работа вършат ефирни материи или дори шалове с голям формат.

Възможно е да се изработят и завеси, които комбинират едновременно тъмни и светли, по-плътни и леки материи – ако горната част е светла, то тя ще пропуска светлината, а тъмната надолу ще скрива всичко случващо се в стаята от любопитни съседи.

Многобройни са готовите варианти на  завеси и щори на разположение на пазара, но ако търсите нещо различно и масово достъпно, трябва или да проявите креативност и сръчност, за да ги изработите сами, или да се доверите на специалистите в бранша.

Но и в двата случая ще са ви необходими първонални идеи – нашите са на ваше разположение.

А ако в показаните интериорни решения откриете и нещо друго, което ви хареса, считайте, че това е нашият специален бонус за вас!

Галерия >>>