Модерното днес – класика вчера!

11447
Разгл.

Идеи за декорация на тавана с дървени греди

 

Максимата, че модерното днес е забравеното вчера, с пълна сила важи и за тенденциите в интериорния дизайн! Характерни за рустикалния или класически стил елементи, макар и да не са били съвсем забравени, се появяват все по-често на интериорната сцена, но в нов и осъвременен вариант.

Идеи за декоративни греди

В тази група спокойно можем да включим и декорацията с греди на тавана. Сигурно всеки един от нас е занемявал от възторг пред красотата на старинните къщи – и у нас, и по света, където дървени греди чертаят сложни геометрични лабиринти по таваните на интериорните пространства?

Греди на тавана

Съвсем отговорно можем да заявим, че този начин на украса на „петата“ стена в помещенията предизвиква голям интерес през последните няколко години.

Декоративни полиуретанови греди

Вярно, дървените греди в миналото не са били единствено приоритет на декорацията – те са били важна съставна част от конструктивното решение на сградата, а това че създават и естетическа наслада от възприятието във видимите си части, е  било и като допълнителен бонус за обитателите.

Геометрични форми с греди

Днес съвсем целенасочено се търси този натурален ефект, но в модерните ни жилища, изградени на съвсем други принципи, гредите се използват предимно с декоративна цел.

Греди на тавана в трапезарията

Факт е, че дървените греди в интериора са присъщи най-вече на рустикалния провинциален стил, както и на характерния начин на обзавеждане в средиземноморските среди. Но ако тези стилове ви допадат, нищо не пречи да си заимствате някоя идея и в своето жилище – било то апартамент или лятната вила.

декоративни греди

Но… ето че стигнахме и до същината на въпроса, който предлагаме да обсъдим заедно! Същинските дървени греди са прекрасни като материала, от който са изработени, но се нуждаят от периодична поддръжка във времето, наложило своя отпечатък благодарение на различните атмосферни условия.

Провинциален стил

Влага, плесени, дървояди… да, вярно е, че има начини за предотвратяване на вредите от всички тези неприятели на дървото, но всичко това може да бъде спестено с помощта на декоративните полиуретанови греди!

Интериор на вила

Съвременните технологии са толкова усъвършенствани, че понякога трудно може да се установи разликата между истинска и полиуретанова греда – имитацията е почти 100%!

Декорация с изкуствени греди

Полиуретановите декоративни греди са изключително леки и с тях се работи много лесно – залепят се към тавана в избраната за декорация част и след това не се нуждаят от никаква поддръжка във времето. Могат да се постигнат различни геометрични форми, защото твърде лесно се режат.

Гредите създават атмосфера

А ако някъде по невнимание се получи „обелване“ на финишното покритие, то се възстановява – пак ще кажем лесно, с помощта на специален за целта лак.

Подпокривно пространство

В комбинация с камък – естествен или декоративен, произведен на бетонова основа, гредите в интериорната концепция на жилищното пространство допринасят за изграждането на характерна атмосфера, независимо от стила на обзавеждане.

Камък и дърво

Греди на тавана в мансардно помещение

Много подходяща сцена за творческа изява на декоративните греди са подпокривните пространства или помещения с голяма височина, но и не само – дори и в стандартни стаи може да се намери приложение, стига да ви допада този начин на декорация.

Модерен интериор с декоративни греди

Да, такива са капризите на модата – постоянно да ни напомня, че традициите в миналото имат своя непреходен чар, макар и в нов вариант!

 

 

Галерия:

 

 

Свързани продукти: – Полиуретановите декоративни греди