Цветенца, празник идва – хайде да ви пременим!

192
Разгл.

Идейки за празнична украса на стайни растения

За коледните и новогодишни празници всички се стараем да направим дома си преливащ от багри и настроение – украсяваме елхата, кичим с гирлянди стени, прозорци, врати, светещи лампички блещукат навсякъде, където сме открили свободно местенце (и близък източник за захранването им, разбира се)…

Но още по-забавно, а и по-оригинално може да стане у дома, ако включим в играта, наречена “украсявайте подред” и всички стайни растения. Вероятно във всяко жилище се намира поне по една саксия с живо растение, а ако пък по някаква причина няма, нищо не е загубено – цветарските магазини са насреща!

 

Цветята са страхотно попадение и чудесен избор за украса – те изглеждат добре през цялата година, внасяйки свежест и цвят в ежедневието. През пролетта са символ на възраждащия се живот в природата,  а през лятото прекрасно се вписват в цялата ведра слънчева атмосфера на жилището.

През есента цветята ни дават усещането, че ще си запазим поне частица от жизнеността на лятото, а през зимата са последния шанс да си откраднем малко от естествената природа поне, докато отново дойде пролетта.

 

Традиционно през зимните празници почти всички си подаряваме саксии с красиви Коледни звезди, които цъфтят точно сега. Цикламите с тъничките си стъбълца и богата палитра от цветове също ни правят компания през това време.

 

Мини-елхички, а и всякакви други зелени растения също могат да станат страхотен обект за декорация – с панделки, шишарки, стъклени играчки, картички – и всичко друго, което не сме успели да закачим по коледното дърво.

 

Някога в училище за подсказване наказваха, но ние отдавна вече не се страхуваме и затова с удоволствие ще ви подскажем различни идеи за украса на стайните цветя. Защото е твърде възможно, улисани в суетнята покрай празничните приготовления, да сте забравили, че и те могат да станат още по-ефектни и да се включат активно в тържествената декорация на дома.

 

А ако новата им премяна толкова ви хареса, че не искате да се разделите с нея, просто не сваляйте украсата от саксиите!  Така дори и дълго след като Дядо Коледа си е отишъл, а новата година е вече факт, ще си имате постоянно празнично настроение у дома!