Празнични одежди за горската принцеса

135
Разгл.

Идеи за украса на коледното дърво

За всички ни Коледа е много, много специално време – не само един единствен тържествен ден, а значително по-дълъг период от време на вълнения и радостни очаквания.

Празник, който е основният повод за сближаване и събиране с близки и приятели, за споделяне на хубави мигове, породени от тази близост.

И естествено в центъра на тази празнична суетня във всеки дом се оказва гордо изправила стройна снага една зелена горска принцеса, нагиздена с ярка премяна. Коледните елхи винаги са били онзи символ, който ни кара да се почувстваме още по-близо до духа на тези красиви празници.

 

Децата обикновено нямат търпение и броят дните до момента, в който ще се извади коледната украса и всички от семейството заедно ще се забавляват в старанието си да направят своята елхичка най-прекрасна.

Всеки си има свой поглед върху начина за украсяване и на коледното дръвче, и на целия дом, но никога не е излишно да се види как това са направили останалите. А и да се заимства някоя оригинална идея!

Всички обичаме близките си и имаме техни снимки – е, защо тогава да не запознаем коледната принцеса с любимите си хора, като я окичим с техни портрети?!
Със сигурност всеки гост ще бъде впечатлен от подобна идея.

Или пък можем да й предадем още по-еко вид, като позволим по клончетата да накацат изсушени плодове, закачени на лъскави панделки.  Вероятно голяма част от нас си спомнят как навремето, когато ние бяхме деца,  увивахме в лъскави хартийки от бонбони орехи, фъстъци, стъклени или пластмасови топчета и какво ли още не.

Да, тогава нямаше толкова богат избор от коледни играчки по магазините, но преживяването, ако го направим сега заедно със своите деца дори само по сантиментални причини, отново със сигурност ще е прекрасно.

По-сръчните биха могли да си изработят сами коледно дърво от шишарки, събрани от разходка през уикенда в планината. Други пък, ако искат да бъдат особено оригинални, могат да използват композиция от стъклени бутилки – особено, ако такива са се натрупали на балкона, защото никой не ги изкупува обратно, а кофите за разделно събиране отдавна са изчезнали от квартала…

В случай, че някой от семейството колекционера например монети, копчета, миди или кибритените кутийки, може да ги преотстъпи за кратко време на коледната премяна на дръвчето – така то ще бъде не само оригинално, но и ще представи по най-добрия начин на всички гости любимото хоби.

Да, днес има толкова много начини за декориране на коледните елхи, че човек е в състояние да се обърка какъв вариант да избере.

Тогава просто трябва да се допитаме до децата или до собственото си въображение, както и да помним, че Коледа има във всяка година и всяка следваща горска принцеса може да бъде още по-красива!

А ако сте решили да използвате миналогодишната украса,  не забравяйте – традицията повелява всеки път да се поставя поне по една съвсем нова играчка!