Преселението в градината започва… сега!

Под ласките на слънцето и блясъка на звездите…

 

В първите дни на пролетта, заедно с растящите градуси на температурата навън, започват да растат и мечтите ни…

Жилищата вече  ни се струват мрачни и тесни, а апетитите ни за слънце и въздух започват да растат право пропорционално на все по-топлите слънчеви усмивки…

И тогава все по-често започваме да поглеждаме към двора, градината или балкона, нали?

Вярно е, че обикновено през делничните дни вниманието ни е ангажирано със служебни или битови задачки, но през уикендите природата все по-гостоприемно ни кани да се  насладим на новите й пъстри багри и цветни ухания на открито.

Дошло е най-после времето да започне преселението ни навън, в онова пространство, което с малко помощ, можем да присвоим и наречем жилищно!

Какво друго са приятните кътчета за отдих в градината или на балкона, освен допълнителна жилищна площ?! Да, и като всяко друго функционално кътче, естествено, ще трябва да ги обзаведем!

Като начало – за да има къде да се отпуснем в блажено и необезпокоявано съзерцание на хубави пролетни гледки, ни трябват мебели!

Е, чудесно би било да можем да използваме част от наличните у дома, но далеч по-добре е да си обзаведем присвоеното открито жилище с градински мебели, специално произведени и защитени от влиянието на капризите на пролетта (модели и цени можете  да видите ТУК).

Ако ще си организираме хол на открито, са ни необходими кресла или шезлонги, диванче или пейка, но във всички случаи и малка масичка – за чашите с кафе, вкусни дреболийки и дори, за да си поставим там преносимия компютър или телефон.

За трапезария на открито ще трябва да се обзаведем с висока маса за хранене и съответните столове – пластмасови, от ратан или дърво, въпрос на възможности и предпочитание.

Дотук добре, но ако внезапно плисне дъжд? Най-добрият вариант е новоусвоеното жилищно пространство да се отвоюва от покрита веранда или зимна градина, но и в другите случаи има решение.

Най-традиционната защита от дъжд и слънце са големи сгъваеми чадъри, но със сигурност една тента би стояла много по-стабилно, ако задуха и вятър, а не искаме да се прибираме все още вътре вкъщи.

Когато искаме да се радваме на слънцето, тя просто ще бъде прибрана до стената, а при необходимост ще осигури необходимия заслон – в някои варианти дори само с едно движение – това, с което задействаме дистанционното.

А има модели тенти и с вградено LED осветление, които направо ни спестяват необходимостта от външно осветление (видове и цени на тенти можете да видите ТУК).

И за разкош в жилището на открито идва декорацията с удобни меки възглавнички, с които да се поглезим, фенери, свещници, преносими камини на биоетанол, а защо не и направо градинско отоплително тяло, работещо на пропан-бутан за по-хладните вечери?!

Често откритото жизнено пространство е също толкова важно, колкото и закритото.

Въпреки че не бихме могли да прекараме толкова много време навън в градината, колкото в кухнята или спалнята, то поне  миговете на открито нека бъдат запомнящи се!

 

Галерия:

 

 

Градински маси в магазин Жилища 
Тенти с манивела
Градински столове
  • Imagén:

    35,75 лв.
  • Imagén:

    28,00 лв.
  • Imagén:

    18,00 лв.
  • Imagén:

    62,00 лв.
  • Imagén:

    32,37 лв.

 

Споделете тази публикация

Post Comment