Малката масичка – красив и полезен декоративен елемент

1042
Разгл.
Малката масичка – красив и полезен декоративен елемент

При оформяне на интериора на жилището си неусетно оставяме свой характерен индивидуален отпечатък, който се изразява най-вече чрез декорацията.

Една снимка, дори и в обикновена рамка, стара поочукана ваза, но натоварена със скъпи спомени, цвете в саксия, сувенир от някакво пътуване и дори още по-незабележими детайли създават уюта на дома, вдъхват му истински
живот.

Няма формула, по която да подреждаме любимите си спомени, няма точни правила за присъствието на предпочи
тани аксесоари в жилището, но въпреки това, като че ли от само себе си някои вещи попадат точно на предназначено
единствено за тях място. И какво по-подходящо място от плота на малката масичка?

 

Могат да бъдат изработени от дърво, ковано желязо или в комбинация със стъкло или инокс, в различни геометрични форми на плотовете, с прави или извити високи или ниски крачета – възможните варианти са много.

Стига да успеем да открием в пространството на жилището неусвоени още резерви, за да създадем ефектен декоративен кът с помощта на малката масичка.

На нея могат да се подредят всякакви привличащи вниманието декоративни предмети. Смесването на различни форми и текстури винаги приковават погледа, както и контрастните цветови решения. Например, свежите пролетни цветя са чудесен фон за фотоси със сантиментална стойност и сувенири, но ако искаме да подчертаем домашната си снимкова галерия, е добре да поставим и настолна лампа с насочено осветление. Ароматни свещи, поставени в съдове от цветно стъкло или в свещници от ковано желязо, не само ухаят, но и създават атмосфера на нежна романтика.

Малката масичка – красив и полезен декоративен елемент

Едно от най-големите предимства на тези масички е, че са лесно преносими и винаги, когато има необходимост
от допълнително пространство в помещението, можем лесно да го получим – просто като ги преместим.

Две масички