Летят пеперуди… в интериора!

555
Разгл.

Идеи за декорация под знака на нежна романтика

Лято, ваканционно настроение, волно безгрижие, ярко слънце, цветя в изобилие и разбира се, пеперуди! Нежни, ефирни, великолепни създания, на които всички се радваме искрено и тъжим за мимолетната им красота! В големия град, за съжаление, почти не успяваме да ги срещнем…

Точно може би поради тази причина, още от незапомнени времена пеперудите са източник на вдъхновение за декорация в интериора, за украса на мебели, а дори и формата им е заимствана при изграждането на различни елементи в обзавеждането.

В европейските модни тенденции за декорация пеперудите навлизат чрез китайските модели, където лекокрилите създания са на особена почит и извор на необозримо възхищение.

 

В митологиите и вярванията на различни народи по света пеперудата е символ на любов, щастие и благополучие. Например, в Югоизточна Азия боготворят пеперудите, защото се счита, че ако пеперуда долети у дома ти, тя ще донесе щастие, тъй като символизира всичко най-хубаво в живота.

Елфите, познати ни от скандинавската митология, изглеждат като малки красиви човечета с криле на пеперуди. При древните ацтеки пеперудата е била един от атрибутите на бога на растителността, пролетта и любовта.

 Дори у нас има поверие, че ако уловиш пеперуда, подържиш я в ръка и после я пуснеш на свобода, ще се изпълни най-съкровеното ти желание. Между другото, чували ли сте за тази екзотична форма на подарък, придружен от услугата „доставка на живи пеперуди“?

Представете си: отваряте кутията и оттам излита ято пеперуди… Невероятно романтичен и красив жест, нали?!

 

Всъщност, едва ли е необходимо дълго да ви убеждаваме колко приказна красота ще внесе в жилището декорацията с тези чудни летящи създания – вероятно вече го знаете.

 

Просто искаме да ви го припомним чрез различни вдъхновяващи идеи, защото сред многото романтични асоциации, вдъхновени от природата, пеперудата, уловена в мрежите на интериорните решения, разказва някои от най-красивите истории – за нежност, любов и още нещо… И то през всички сезони на годината!