Цветя в леглото за красиви сънища

711
Разгл.

И градината се пренесе в спалнята…

 

Обичате ли да спите? Ха, що за въпрос, ще подскочи неодобрително голяма част от аудиторията, нали?

Да, наистина, що за въпрос, когато без сън не може никой от нас и не само това, ами 1/3 от живота ни преминава в лоното на сънищата.

А дали обичате да спите в компанията на цветя, закриляни от свежестта на пролетта и очарованието на лятото?

Е, няма да се правим на феи, които ще махнат с вълшебните си пръчици и спалнята ви ще се превърне в уханна градина… а всъщност, защо не?

Нямаме вълшебна пръчица, но с удоволствие ще подскажем, че такава и не е необходима, ако решим да пренесем великолепието на цветята  в спалнята си и то по простичък начин – като се погрижим за декорацията на леглото!

Само се представете как в мъглива и хладна есенна утрин първото, което погледът ви срещне, когато отворите очи, са прелестни макове, гиздави рози, златни слънчогледи или нежни лалета, които са се настанили до вас в топлото легло?! Картината изглежда доста симпатична, нали?

За една такава метаморфоза на спалнята дори не е необходимо да се правят грандиозни промени – да се сменя цвета на стените или да се поставят нови пердета, защото всичко се свежда само до избора на спално бельо и покривала за леглото.

Десени с флорални мотиви, заимствани от естествената природа или цветови комбинации в характерни сезонни комбинации са в състояние да променят напълно атмосферата в помещението и настроението на собствениците му.

Такива цветни “витамини” не само ще се противопоставят на тъжните дни, в които слънцето сякаш се е скрило някъде на топло, но и ще заредят с позитивизъм първите часове на деня. А вечер със сигурност ще са добро лекарство за спокойни и красиви сънища.

Не е тайна, че качественото спално бельо в съюз с удобен матрак стоят в основата на пълноценната почивка. Но ако се прибави и подходяща декорация или по-точно, тъкани с красиви десени, картинката ще придобие съвсем завършен вид.

Изборът на тъкани е индивидуален и съобразен с редица критерии – някои сред нас са почитатели на естествения памук, други се доверяват на хладната нежност на бляскавия сатен, трети разчитат на кралицата на тъканите – коприната…

Но какъвто и да е произходът на текстила, от който е произведено спалното бельо, десените са тези, за които се опитваме да ви подсетим сега.

И то съвсем неслучайно, защото се счита, че качеството на съня, освен от други функции, зависи и от цвета на спалното бельо.

Логика има, тъй като цветовете по принцип влияят на сетивата – различните нюанси от цветовата палитра могат да провокират появата на различни спомени, мисли, емоции, идеи и… различни сънища!

Дали цветята, които могат да “поникнат” във вашето легло ще предизвикат повече широки усмивки рано сутрин и романтични мигове късно нощем?

Може би, но като начало ви поднасяме нашата галерия от спални-градини, а решението оставяме на вас!

 

Галерия: