Коледна декорация на дома – идеи и съвети

578
Разгл.

Украсата на дома за Коледа е едно от най-вълнуващите преживявания за цялото семейство

Украсата на дома за Коледа е едно от най-вълнуващите преживявания за цялото семейство. Светлината и радостта, съпровождащи този празник, можем да направим още по-бляскави и ефектни, стига да вложим цялото си старание и креативност.

Няколко съвета биха помогнали празничните дни да бъдат още по-незабравими.

1. Най-важният герой за създаване на прекрасно коледно настроение без никакво съмнение е, разбира се, коледното дърво. Изкуствена или естествена, елхата трябва да бъде и винаги е центърът на този изключително семеен празник.

Изберете най-подходящото и видно място в дневната за горската коледна принцеса, а нейната украса не бива да става без помощта на децата, дори и с риск да се създаде малко весела бъркотия. Дори и да не ви харесва как поставят и къде лъскавите играчки, не се сърдете и не поправяйте – дайте пълна свобода на малките палавници, които с нетърпение ще очакват да открият своя подарък в уречения ден от Дядо Коледа. Нека празникът наистина да бъде повече техен, отколкото да имате най-изкусно подредената елха.

2. Какво ще представлява Коледа без светещи гирлянди и лампички? Не ги забравяйте, но за всеки случай, уверете се, че са безопасни и няма в някой момент да се получи късо съединение и да прекарате Коледа на тъмно!

Не че няма да е романтично, но все пак, с десетки светлинки ще бъде наистина бляскаво преживяване.

3. Декорация с плодове ще направи по-ароматна атмосферата у дома. Стъклени купи с различни видове плодове, украсени с елхови клонки и панделки може да бъде основен център, около който да подредите празничната маса. Свещници, стъклени фигурки, панделки, вази или големи чаши, пълни с пъстроцветни мъниста и стъклени топчета ще допринесат за завършения вид на масата на коледното парти.

4. Не забравяйте и цветята – украсете дома си с имел или коледна звезда. Дори и да са изкуствени, присъствието им винаги създава празнично настроение.

5. Казват, че снежният човек е посланик на зимата. Неслучайно, когато завали сняг,  любимото занимание на децата е да правят снежни човеци. Е, ако навън все още не вали сняг, фигурка на снежния човек на елхата или на масата ще създава също толкова добро настроение.

6. Зелените коледни венци на вратата не са точно български обичай, но защо да не заимстваме добрите идеи? Така още входната врата ще приветства идващия хубав празник.

7. Не е задължително да подходите съвсем традиционно като се спрете на зелено и червено като основа на вашата декорация. Проявете фантазия и се доверете на любимите си цветове – празникът би бил чудесен дори и решен, например, само в бяло и златисто, а защо не и в лилаво, или синьо?

8. И нещо много важно – не забравяйте да приготвите фотоапарата или камерата, за да запечатите хубавите празнични моменти. Едва ли ще ви стане приятно, ако навръх празника се сетите, че не сте заредили батериите. А какво са празниците, ако не ни останат очарователни спомени от тях?

Коледа е време за даване – раздаване на подаръци на децата и отдаване на време на семейството. Използвайте въображението си, отделете повече време за подготовка на празника и ще имате най-вълшебната Коледа!