Конзолните масички – декоративни, но и полезни

1063
Разгл.
Конзолните масички – декоративни, но и полезни

Масичке, пази ми ключовете!

Когато се опитвате да разгледате жилището си с “чужди очи”, случвало ли се е да мислите, че някое ъгълче ви изглежда твърде празно?

Същевременно започвате да се чудите как да го запълните и то ефектно, а не просто ей така?! Решение има и то е конзолна масичка.

Тази мебел – с ранг донякъде на аксесоар, може да внесе още стил във всяка стая, а на всичко отгоре е и функционална.

Ефирните масички са елегантно допълнение в интериора, върху което могат да се наредят редица красиви неща, които искате да покажете на своите гости, а и вие самите да им се наслаждавате, гледайки отстрани.

Конзолна масичка до стената

Идеята за конзолна масичка всъщност произхожда от класическата архитектура.

Терминът конзола означава перваз на стената в качеството на носител. Това е ролята и на масичката – перфектен постамент за декоративни елементи.

Двукраката масичка обикновено се поставя до стената – за повече устойчивост.

Има и свободно стоящи представители на този този род мебели, които могат без проблем да се използват и в други кътове на помещението, но класическите варианти са с две крачета.

Обикновено са изработени от дърво, метал, стъкло, както и от комбинации между тези материали. Някои модели са само масички, а други са “обогатени” с чекмеджета – за съхранение на дребни, но важни нещица.

Много хора смятат, че единствената цел на конзолните масички е да се покажат на гостите свещници, вази или други декоративни “съкровища” на семейството, но в наши дни те имат и доста по-практично предназначение.

Използват за поставяне върху тях на дребни вещи, от които бързо да се оттървеш, влизайки в къщи или бързо да откриеш, когато ти трябват – като ключове, чанти и телефони, та дори и ежедневната кореспонденция, взета от пощенската кутия.