Лесни идеи за редизайн на спалнята

Интериорни ефекти с малко средства

Всички обичаме у дома да виждаме от време на време по нещичко ново, което да повдига настроението и духа ни, без значение за кое помещение става въпрос.

Е, нормално, всички сме се поддавали на магията на шопинг-терапията, но не винаги това се отразява положително на семейния бюджет, нали?

Има различни трикове, чрез които креативно може да се надхитри визуалното възприятие и то без да страда семейното финансово планиране, просто трябва да отделим поне мъничко време да поумуваме.

А ако отдавна всичко във вашата спалня ви се струва някак до болка познато и мъничко поомръзнало, с удоволствие ще ви подскажем няколко “евтини” идеи!

Всичко под конец!

Може би вече сами сте стигали до извода, че когато всичко в спалнята е точно прибрано и подредено, помещението придобива съвсем друг изглед?! Е, вярно е, че в едно от най-личните си пространства като спалнята сме доста нехайни и небрежни – нали няма лоши очи да надникват там, но за собствено удоволствие спокойно можем да се подредим и тук като за пред гости!

Бързо една ръка боя, моля!

Може да се изненадате колко много работа може да свърши един нов слой боя на стените! Боядисването и боята на са чак толкова ужасно скъпо удоволствие, а и работата може да се свърши през уикенда. Пастелните цветове са по принцип най-подходящото решение за помещения за сън, но ако сте достатъчно смели, опитайте и с някой ярък нюанс – стига да подхожда на цялостното настоящо обзавеждане.

Годишните сезони на спалното бельо!

Ако използвате различни варианти на спално бельо и покривала за леглото през всички сезони, то тогава на всеки няколко месеца ще имате нов облик на своята спалня! През топлите месеци флорални мотиви и ярки цветове ще подхождат чудесно на природните настроения, а през зимните – по-тъмни и спокойни нюанси ще си хармонират с картината навън!

Е, накъде без украса?!

Добавянето на нови снимки, пана, картини или принтове е в състояние да придаде съвсем ново излъчване на спалното помещение. А и подобна декорация не струва скъпо, стига да не сте ценители единствено на световни художествени шедьоври!

Пренареждане на пъзела!

Винаги може да се намери време за известно пренареждане на мебелите в спалнята, стига помещението да позволява такова разместване. Ако леглото отиде да прави компания на друга стена, раклата и скриновете сменят местата си, а тоалетката също се поразходи, без никакви средства може да се промени изцяло интериорното решение – стига да не сте намерили вече оптималния вариант за разположение на отделните елементи в обзавеждането.

Промяната на дизайна на спалнята не е задължително  да струва цяло състояние, дори в някои случаи подобен ъпгрейд касае само време и малко физически усилия. О, и наличие на находчиви идеи, разбира се!

Успех на всички кандидат-дизайнери!

 Галерия:

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment