Контрапункт – черно и бяло

Интериор като кадър от стар филм

 

Класическият цветен дует черно-бяло

Класическият цветен дует черно-бяло е съчетание, което приложено в интериора, съдейства за постигането на елегантна и зашеметяваща визия на дома.

Съществува правило в интериорния дизайн, което гласи „всяка стая трябва да има черен акцент”, защото този цвят създава фокусна точка, привличаща погледа и придаваща индивидуалност. А какъв по-добър фон за черното от другия неутрален цвят –  белия?

Тези два цвята са перфектна комбинация за всеки един стил на обзавеждане и декориране, а контрастът между тях придава смисъл на предметите като ги кара да изпъкват.

Черното и бялото служат за хармонизиране на атмосферата при наличието на силни цветове

Комбинацията черно-бяло е и прекрасен фон, който подчертава останалите детайли и елементи от обзавеждането, изпълнени в ярките цветове от палитрата.

В интериорния дизайн черното и бялото служат за хармонизиране на атмосферата при наличието на силни цветове или пък се използват самостоятелно за  създаването на изтънчена, спокойна едноцветна палитра.

Казват, че съчетанието черно и бяло създава  удивителна, почти драматична атмосфера.

Но дори и те да не са основните цветове в интериорното решение, а приложени в комбинация за декорация само на една стена, мебел, пано или дори само фриз на стената, създават ефект, който няма как да остане незабелязан.

Черното изважда на преден план формата и материята. Той създава чувство на лукс и ред. Това действие обаче е неповторимо в комбинация с бялото.

Черното изважда на преден план формата и материята

Споделете тази публикация