Паркети от естествено дърво BAUWERK – класика извън времето!

Изкуството да докоснеш сетивата…

 

„Има едно единствено ценно нещо в изкуството – това, което не може да се обясни с думи!“

 паркет BAUWERK

Спомняте ли си как някога в училище ни се налагаше и то съвсем не с удоволствие, да решаваме безкрайно (досадни понякога) задачи по геометрия, в които трябваше да изчисляваме колко квадратни метра има една стена, колко боя е необходима за боядисването й, колко плочки са необходими за една баня, ако размерът й е такъв или малко по-различен, каква е площта на пода на една стая или колко квадратни метра има в…

паркет BAUWERK

Е, да спомените са си спомени, отдавна сме забравили отговорите на задачите, но замисляли ли сте се по принцип колко често на човек му се налага да измерва квадратни метри под краката си?

Простичкият отговор, според нас, е – най-малко два пъти: когато купува жилище и пресмята инвестицията си, и когато скоро след това прави избор на настилките в своя нов дом.

паркет BAUWERK

Как постъпваме тогава? В главата си определено имаме дългосрочна идея, поне за това колко време бихме искали да прекараме в това жилище, и ако наистина сме го избирали с любов, няма ли тогава да се отнасяме със същото това внимание и към всеки един детайл, който ще го превърне в нашият мечтан дом?

паркет BAUWERK

А защо се получава понякога така, че един продукт от ежедневието не след дълго спира да ни прави впечатление, погледът ни неосъзнато преминава през него, без да се спре, за да му се наслади…

паркет BAUWERK

Вероятно защото просто сме пропуснали нещо много важно и при избора си сме прескочили момента на удоволствието, изпуснали сме да потърсим искрицата любов, вложена в нещо, предназначено да ни служи дълго…

паркет BAUWERK

И още – случва се да си дадем реална сметка за качествата на дадена вещ, предмет или друга част от материалното ни обкръжение, едва когато със собствените си сетива усетим разликата!

Дотук с много думи дадохме описание на един мисловен процес, който в реалността протича между две премигвания и има едно име – осъзнат избор.

паркет BAUWERK

Именно такъв осъзнат избор вече над 85 години отличава швейцарската марка за паркети от естествена дървесина BAUWERK. Създадени с пословична прецизност, ентусиазъм и страст, продуктовите линии застават начело при избора на водещите дизайнери, като се превръщат в основа и неделимо цяло от интериорните им концепции.

003

Как се защитава тази позиция – с ентусиазъм, постоянство, с увереност, с непрестанно внимание и търсене, със свежи идеи и дълбоко разбиране за ценността и затова, от какво значение е работата в правилната посока, без отстъпление и компромиси.

паркет BAUWERK

BAUWERK произвежда паркет с най-високо качество и с емблематична швейцарска точност. Това, което безспорно отличава паркетите BAUWERK, е духът на иновациите, грижата за природата, грижата за качеството на живот.

През годините много неща се променят, но традицията и качеството остават – днес BAUWERK формира жилищната среда, вдъхновява и сътворява съвременен дизайн.

паркетите BAUWERK

Чистотата на въздуха, който вдишваме в домовете си, все по-често е обект на сериозни научни изследвания, тъй като пряко повлиява здравословното състояние на човека. Мисията на  BAUWERK е„Чист въздух – качествен живот“.

Прецизни до последният детайл, BAUWERK е една от малкото компании, които гарантират, че нито един от компонентите в тяхната продукция не съдържа токсични материали. Всички продукти са  сертифицирани от Sentinel-Haus. От друга страна, е важно да подчертаем благотворното въздействие върху човешкия организъм дори и чисто визуално, от вида и топлотата на дървото.

паркет BAUWERK

Както във всяко едно поприще, така и при паркетите качеството не може да се осланя на случайности. Компанията работи с грижливо подбрани суровини от стриктно контролирани източници.  Гарантираното качество е немислимо без старателен подбор на оптимален суровинен ресурс в комбинация с използването на неразтворими лепила и лак.

Производственият процес свързва традиция и технологии, машини и хора. Качеството е обект на жив, непосредствен контрол. С тази непоколебима увереност BAUWERK достига до всички клиенти, предлагайки продукт, който ще им дари с години безпроблемно подово покритие.

паркет BAUWERK

Професионалното полагане на паркета е далеч не по-маловажно за качествата му. Специалистите от Фивекс с удоволствие ще ви покажат как трябва да се работи, ако вашият избор е паркет BAUWERK.

Част от предимствата на двуслойния естествен паркет са:

  1. По-малко шум: Монтажът с лепене за основата „поглъща“ звука, подът не вибрира и по този начин намалява резонацията до 50% в сравнение с т.нар. плаващ монтаж.
  2. Плътни монтажи: Двуслойният паркет може да бъде монтиран плътно до други видове настилки без фуги, прагове и лайсни. Не е необходимо прекъсване при вратите при преход от едно помещение в друго.
  3. Паркет при подово отопление или в банята: Благодарение на компактната си структура, двуслойният паркет притежава ниско термично съпротивление 0,038-0,089 m2K/W и може да бъде използван както при подово отопление, така и при охлаждане на пода.

паркет BAUWERK 

Изкуството да докоснеш сетивата – този талант на практика притежават паркетите BAUWERK, произвеждани в над 320 модела от  11 вида дърво в 57 цвята, 6 различни повърхностни обработки и 6 структури – за всеки стил интериор и всеки вкус!

 

Галерия:

 

 

www.bauwerk-parkett.com

www.phivex.com

 

Ламинат – магазин Жилища

  • Imagén:

    90,52 лв.
  • Imagén:

    54,36 лв.
  • Imagén:

    59,65 лв.
  • Imagén:

    95,95 лв.
  • Imagén:

    90,52 лв.
  • Imagén:

    85,48 лв.
  • Imagén:

    47,11 лв.
  • Imagén:

    45,14 лв.
  • Imagén:

    75,53 лв.
  • Imagén:

    47,39 лв.

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment