Жълти акценти в интериора

Слънчеви идеи за добро настроение

Цветът на радостта, на топлина, на богатството,  властта и величието – досетихте се, нали, че става въпрос за жълтото?!

Жълтото е цветът на слънцето! Тази най-широко популярна асоциация я знае дори всяко дете. В историята на всички народи по света съществува под различни форми култ към слънцето.

И може би заради това към “неговия цвят” – жълтото,  има  специално, дори почтително отношение.

Жълтият цвят е най-красивата и успешна терапия срещу есенно-зимната депресия. Той е чудесен помощник за “разширяване” или дори “възраждане” на малки и тъмни пространства.

Освен това, предполага и повишаване на  капацитета към нестандартно мислене. Противопоказания за използването му  почти не съществуват,  важно е само да се знае мярката.

В интериора на съвремените жилища жълтото спокойно намира своето място, независимо от избрания стил, и то в цялото си разнообразие от нюанси. Не бързайте с изявленията, че не харесвате жълто – вероятно имате предвид само най-ярките му проявления.

А всъщност съществуват толкова много нюанси, тонове и полутонове, някои от които имат твърде “кулинарно” звучене – бананово жълто, царевично, лимонено, яйчено, шафран, медено, слънчогледово, пясъчно, кехлибарено и т.н.

 

Съществува теория, според която жителите на южните страни много по-лесно се справят с житейските си проблеми. Обяснението е, че самата природа и климат им помагат.

Златни пясъци, южни плодове, тропически риби и много, много слънце! Поради което съвсем откровено им завиждаме!

 

Още един интересен факт: американски брокери на недвижими имоти са установили, че много по-лесно продават жилища в сгради, чиито фасади са боядисани в жълто. Същата констатация вероятно бихме могли да отнесем и към интериорите, решени в жълто или най-малкото, с жълти акценти?!

След толкова много хвалебствия за слънчевия цвят, едва ли ще остане някой неизкушен да си го приюти у дома, ако все още не го е направил.

Нека се оставим радостта и жизнерадостното настроение на жълтото  да ни поглезят с ведрото си излъчване:    малко инициатива + малко средства + много желание + много фантазия и слънцето никога няма да излезе от дома ни!

 

Вижте нашата галерия от слънчеви идеи – може би ще лесно ще разпознаете вашата?

Споделете тази публикация