Камината, телевизора или… и двете?

36 интериорни идеи за кътове с камини и TV

 

Въпрос към всички: ако ви се наложи да избирате какво да поставите като своеобразен център на вашата дневна – камината или телевизора, на кой от вариантите бихте се спрели?

Кът с телевизор и камина

Всъщност, наистина не е лесно да се лишиш от вълшебната игра на пламъците в камината за сметка на връзката с околния свят, каквато ни дава телевизорът, или обратното…

Кът с TV и камина

А ако са поставени на различни стени в дневната, то пак не бихме могли да имаме и двете едновременно… Но с цената на известни усилия и компромиси, източникът на уют и комфорт, какъвто е камината, може да се съюзи с източника на информация в лицето на телевизора.

Кът с TV и камина

Идеята съвсем не е нова, в последните години масово се търсят решения в интериорния дизайн как най-добре да се постигне това съчетание.

Кът с TV и камина

Факт е, че камината е един много мощен визуален център. Буквално интериорът на всяка стая е изграден около него, а и никой не може да оспори твърдението, че минути край великолепния танц на огнените пламъци може да победи в съревнование и с най-скъпите и модерни медицински антистресови средства.

tv-18

Но същевременно жилищата ни са почти претъпкани с постиженията на 21-ви век – компютри, телевизори, музикални уредби, телефони и други устройства, така модерни и агресивни в своя дизайн, който обикновено не е в хармония с типичните класически или рустикални по вид камини.

Кът с телевизор и камина

И в тази връзка се търси някакво обединяващо звено, което да изглади тези несъответствия в стиловете и да създаде една нова стилистика и хармония. А какъв по-добър вариант от камъка?

Кът с TV и камина

Естествен или изкуствен облицовъчен, камъкът е почти неразделна част от дизайна на камините, защо тогава да не се декорира и целия кът на новия център в дневната с него?

Кът с TV и камина

Точно това е една от най-актуалните тенденции в интериорния дизайн напоследък, но задължително телевизорът трябва да бъде „плосък“, за да може да се интегрира добре над камината.

Кът с TV и камина

За вида на камините има доста по-широка гама варианти – на биоетанол, електрически, на газ или на дърва, въпрос на възможност и предпочитания.

Кът с TV и камина

Друг начин за обединяване на телевизора с камината е с помощта на гипсокартон и изграждането на декоративни ниши.

Кът с TV и камина

Е, най-лесно би било телевизорът просто да се постави на стената над камината, ако няма друга възможност…

Кът с TV и камина

И в този случай новият медиен кът, съчетал 2 в 1, ще носи достатъчно удоволствие и комфорт в дневната!

Кът с TV и камина

Да запалим камината, да се настаним удобно и да отворим своя информационен прозорец към света и у нас – идеалното решение особено за студените зимни вечери, нали?

 

Галерия:

 

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment