ЖИЛИЩА

Интериор ДекорацияИнтериорни проектиИнтериорен дизайн

Различните ефектни лица на сивия цвят

Или как терасата доведе романтиката в модерен апартамент…

 

Забелязали ли сте колко многолико е сивото?! Мекото гълъбово, което гали като детска милувка, графитено тъмното като небето над бурно море или просто елегантно като приятелска среща между черно и бяло…

Едва ли е необходимо да ви разказваме какви усещания буди всеки един нюанс на този цвят, защото може вашите да се по-различни, но в подкрепа на теорията си за многостранните ефекти, постигани с този представител на цветовата палитра, ви представяме интериорният проект на дизайнера Иван Стефанов.

Всъщност, това модерно жилище, разположено в южните райони на София, освен със стилна цветова концепция, впечатлява и с една конструктивна промяна, която води до придаване на романтичен облик на жилищното пространство.

Но нека започнем отначало – апартаментът е с площ около 130 кв. м и се състои от просторна дневна зона, включваща кухня, трапезария и зона за релакс, родителска спалня, детска стая с общ дрешник за двете  и санитарни помещения.

Характерна особеност на жилището преди конструктивната промяна, е наличието на голяма тераса, която “обикаля” около целия апартамент. Приобщаването на терасата към обитаемата площ води не само до наличието на повече квадратни метра обитаемо пространство, но и до създаване на романтичен изглед чрез скосяването на стените и поставянето на покривни прозорци, през които нощем надничат любопитно луната и звездите. Точно те са белегът, по който лесно се различава къде преди е била терасата.

Жилището е с модерна визия, като най-характерен и обединяващ елемен в интериорната концепция е подовата настилка – паркет в сиво-кафяви тонове, което определя и общото цветово звучене на всички помещения.

Разбира се, за да не изглежда всичко твърде монотонно, във всяка стая има и някой индивидуален елемент, който внася свой собствен характерен акцент.

Дневна зона

В дневната зона веднага се забелязват стените, облицовани с декоративен изкуствен камък, както и нишите с вградено осветление, където е използван същия елемент.

Точно осветлението играе важна роля за допълнително подчертаване на ефекта на декорацията – насочено или скрито, то придава допълнителен мек нюанс на иначе сивите тонове, тъй като  свети с топла бяла светлина.

Различните зони в дневната са оптимално разположени  и в същото време достатъчно просторни. Диванът е с внушителни размери – почти 350 см в ширина, край трапезарната маса могат да се настани компания от 8 човека.

Кухнята побира всички необходими електроуреди, като в същото времее предвидена и  достатъчно работна площ.

Дори има и достатъчно пространство за разполагането на  бар столове край кухненския плот – чудесно място за бърза закуска или просто за леко вечерно питие.

 

Галерия:

 

 

Вижте още проектите на антрето, спалнята и детската стая в апартамента >>>

 

Facebook Коментари


Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища  


 

Избор на редактора - категория Интериор

 

 

 

ИнтериорДекорацияИнтериорни проекти


 

Абонирайте се за RSS канал

НОВИ ПРОДУКТИ - магазин ЖИЛИЩА
thumb


thumb


thumb


 

Печка на твърдо гориво

Сгъваемо легло - Como

Тавански стълби - различни модели

Декоративни тухлички

Декоративни камъни

   

Горивни камери за камини

Горивни камери за камини

Декоративни пана

Декоративни панa - XPS 3D - за стени и таван

Простори

Честър - кожено кресло

Капаци за WC

Дървени градински мебели
Дървени градински мебели

  

 

Покривни прозорци

Капандури

Стъклени тухли

Стъклени тухли - размери 19 x 19 x 8 см и 19 x 9.4x 8см

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Биокамини

Облицовъчен камък

Етажерки и поставки за баня

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност