Когато доброто настроение те очаква винаги… у дома!

Интериорен проект на апартамент в свежи тонове и ярки акценти

 

Никой никога не би могъл да отрече, че всички малко или повече си падаме по хармонията, която създават пастелните тонове, както и по класическото съчетание черно и бяло, но отново никой не може да отрече, че свежите ярки цветове – зелено, оранжево, жълто, създават винаги предпоставка за добро настроение и непринудени усмивки!

Интериор на дневна зона

А когато точно тези ярки цветове провокират пастелна картина в спокойната бежова тоналност, се получава очарователен резултат – и закачлив, и създаващ уют…

Горе-долу в такива рамки се вмества интериорният дизайн на апартамента, който представяме, но на първо място искаме да подчертаем, че неговите собственици са поставили условие – никакво черно и сиво да не присъстват в новия им дом!

Интериор на дневна зона

Откъде знаем ли? Споделиха ни го авторите на интериорния проект – дизайнерите от студио „Адоро Дизайн“, както и останалите подробности от кухнята на тяхната работа.

Апартаментът, намиращ се в гр. Варна, не е малък по площ и съдържа отворена дневна зона, родителска спалня, детска стая, работен кабинет, баня и WC.

Интериор на дневна зона

Задачата, поставена пред дизайнерите от собствениците е да изградят функционален и уютен декор на новото им жилище, в което да липсват, както подчертахме по-горе, тъмни цветове, но за сметка на това, за създаването на жизнерадостна атмосфера присъствието на свежи ярки тонове в съчетание с бели стени и дървесен натюрел са задължителни.

Дневна зона

Дневната зона е сравнително просторно и светло помещение. Кухнята е компактна, но функционална, а основен акцент в нея е абсорбаторът с интересен дизайн.

Интериор на дневна зона

Кътът за готвене е отделен от останалата част на дневната с бар-плот, който стои като част от  мебелно-декоративната конфигурация, преминаваща през цялото помещение.

Интериор на дневна зона

В кътът за отдих е разположен голям диван с лежанка, пред него е кафе масичка, която е проектирана специално за клиента и в духа на цветния интериор.

Интериор на дневна зона

Друг, заслужаващ особено внимание елемент, е светещия таван. Технологията на проектиране на тавана е създадена и осъществена от самите дизайнери и техни партньори.

Интериор на дневна зона

Главният акцент в дневната е пролетно зеления цвят, а за повече уют е поставена и декоративна каменна облицовка на стената зад дивана. Още едно от условията на собственика е изпълнено – да бъде поставена в интериорната концепция определен вид озвучителна система, която се е доказала във времето пред него.

Родителска спалня

В родителската спалня дизайнерите проектират своеобразна гардеробна вместо да поставят традиционен гардероб с плъзгащи врати.

Интериор на основна спалня

Точно  гардеробната става част от основния декоративен цветен елемент, започващ от нея, преминаващ през пода, след това по стената до леглото, през тавана по стената до леглото и завършва в ТВ-модула.

Интериор на основна спалня

Стените са в бяло, освежени с малко цвят и дърво. Скрито осветление под леглото подчертава   габаритите му в тъмнината вечер.

Кабинет

Отново бяло, дърво и жълто като акцентен цвят е решението за интериора на кабинета.

Интериор на кабинет

Бюрото е проектирано специално за това помещение – със светли външни страни r кант, и цвят отвътре.

Интериор на кабинет

Ярките жълти ниши в шкафовете за документи имат визуално своето продължение в декоративния елемент по тавана и завършват с красиво осветително тяло, чиято вътрешност е жълта.

Детска стая

Дизайнът на детската наподобява донякъде интериорната концепция на дневната зона, но с преобладаващ дървесен декор.

Интериор на детска стая

Обединяващ елемент тук е продължението на бюрото по стената, след това по тавана и завършващо в дървесна ниша, предвидена за телевизора.

Интериор на детска стая

Стаята разполага и с доста места за съхранение на вещи –  шкафове и етажерки.

Антре

Пространството на антрето е дълго и тясно, но все пак място тук намират малки шкафове, плитък гардероб и място за обувки.

Интериор на антре

Подовата настилка е гранитогрес с дървесен декор, който преминава и в банята.

Интериор на антре

Присъства частично и същата каменната облицовка като тази в дневната, както и елегантно скрито осветление, а огледалото визуално разширява тясното пространство.

Баня и WC

Банята не е голяма по площ, но въпреки това тук е разположено всичко необходимо като функция за това помещение.

Интериор на баня

Според желанието на клиента дизайнерите отново използват цветен елемент в зелено.

Интериор на баня

Голямото предизвикателство в отделната малка тоалетна освен мивка и WC,  е разполагането и на пералня, като единственият възможен вариант се оказва модел с горно зареждане и компактни размери.

Интериор на баня

Пролетно зелено, топло жълто и пастелни нюанси определят облика на този дом, в който доброто настроение със сигурност винаги ще присъства!

Галерия:

За контакти:

АДОРО ДИЗАЙН ЕООД
гр. Варна 9010, ул. Зора 6, партер
0878 813 537, 052 71 30 06
Венци Иванов – интериорен дизайнер – v.ivanov@adorodesign.org
Юлиан Георгиев – 3D дизайнер – y.georgiev@adorodesign.org

www.adorodesign.org

 

 

……………………………………….

Споделете тази публикация

Post Comment